Preskoči na glavni sadržaj

Gravita Zero :)

Božić je iza nas..i doček Nove godine..i gripa! Vrijeme je da se krene! Lagano,najlaganije.. Yass i Frenks odlučuju 2017. započeti penjanjem! HuHa! Nakon podužeg razmišljanja o tome gdje bi bilo najbolje "vratiti se korijenima", odluka pada na trieštinsko oldschool supercool penjalište Costiera. Pločade, laganice, belveder i sunny day! A što drugo (trenutno) treba?! ;)
Nekoliko treninga kasnije, Comandante Demir i Frenks, nabrijani jure za Mišju.. Prognoza opaka-jaka bura i teški minusi..al tresla se brda..rodio se novi uspon! Frenks nakon krvave bitke sa prepumpanom podlakticom i nekoliko dramatičnih vriskova, uspijeva ostati na stijeni i ukopčati štand još jedne ljepotice centrale- Figaro (8a+)! Compadre i dalje u potrazi za balansom i pravim "touch-om" sakuplja metre iskustva i gušta..i gušta! Ale!

Dva dana pauze pa u Trst po farmerke. Možda nekad..danas na boulder tekmu u Gravita Zero!!! Ideja se rodila par tjedana prije,kao čista posljedica plastičarenja. Dogovor je bio da idu sto posto, no prolazeći kraj Miške,taj je postotak naglo pao na 50! Samo je minus na termometru dao plus za tekmu! Gas! U obližnjem Dechatlonu nalaze se sa veselom ekipicom istrijana; Gianni Rovinjež, Gregor Rovinjež, Majla Puležanka i Marina Pazinjanka!

Stižu na odredište gdje ih dočekuje brdo dobro raspoloženih talijancina od kojih i neka poznata lica. Andrea "ONE" Padoan, as zaslužan za 30 bomba smjerova u kvalifikacijama i 3 finalne poslastice! 4 sata na raspolaganju i udaraj! Startali su brzo i žestoko pa malo zastali pa opet..i tako par sati zaredom.. Bilo je tu za svakoga ponešto, od laganih položenih do opakih stropova!
Nakon zabavnih kvalifikaija,za neke je uslijedilo i napeto finale! 3 smjera i 3 pokušaja po svakom! Frenks, Majla i Marina morali su izaći pred publiku te pokazati što znači hladna glava i mirna noga!
Redaju se tako žene-muškarci, smjer za smjerom.. napeto kod oba spola sve do zadnjeg smjera! Između pokušaja navijalo se i naposljetku svjedočilo pobjedi Marine Jašić i trećem mjestu Majle Petrucco !WoHoooo!!!
Ostao je još posljednji boulder problem za Frenksa! Odlučujući! Do tog trenutka njih 4 dijelilo je mjesto! Prvi starta mladi talijan..ali već na trećem gibu ispada... izgleda teško.. Kreće Frenks (IGLU ŠPORT RIJEKA)...uz malo poteškoća na drugom gibu, uspijeva stisnuti sloperčinu nakon čega je dinamika bila neupitna! Flash it was! :D Tada je "samo" trebalo sačekati ostalu trojicu i možda superfinale?! Redom su krenuli-padati...padati... i zadnji, favorit tekme, mladi as Luca Bacer, samouvjereno ulazi u smjer i dobro se giba..lagano... dolazi do dinamike..baca se.. ostaje na jednoj ruci...i klizi..pada! Totalno neočekivano! Frenks time osvaja prvo mjesto i nosi doma svoj prvi, narančasti, crash pad koji je Mara odmah prisvojila. Stoji raširen nasred dnevnog za raznorazna igranja s imaginary friends from space! Jupiii!!!
Malo iskustva,malo sreće, malo snage..zaključak: lopta je okrugla, sloper isto! Ale!
Na povratku stajemo na roštilju i pivi! Jer tako se živi! ;)
Vidimo se Svi na Bliku!
Huhaaa!





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜