Preskoči na glavni sadržaj

ANTI FA

Making a FA of ANTI FA isn't something you do very often! :) 


Sve je počelo 2010.godine kada su Yass i Frenki uz moralnu i tehničku potporu Petre Candy opremili prve smjerove u jedinstvenom ambijentu Kanjona Rječine. U sektoru Žakalj tako su nastali Bambucha 7a, Recesija 7b, Fiumara 6b+ i ostali specifikumi od kojih valja izdvojiti prvi fiumanski 8a-Wasser vaga za koji je zaslužan Gogo Matika. 

Tri godine kasnije, na red dolazi najimpresivniji sektor kanjona, trenutno uzvodno  najudaljeniji, koji još čeka na prikladno ime. U akciju kreću Marko Vic i Frenks a kao posljedica nastaju Hartera 6b+, Lolek i Bolek 6c+, Gracijani 7b+ te 3.Maj 7c! Najočitiji sloperi sektora!

2014. pada odluka o čekiranju najdužeg i najprevjesnijeg dijela stijene koji je oduvijek privlačio ali se istovremeno  činio preambicioznim zalogajem. Početni niz sastavljen od relativno dobrih oblih grifova odjednom se prekida i čini se kao da nema ničega čime bi se nadovezao gornji logični slijed. 
No nevjerni lavovi moraju se sami uvjeriti u istinitost navedene pretpostavke. Konop u ruke i spust!
"Espectacular!!!"-kliče Compadre. 
Frenki uzima mašinu u ruke i počinje bušiti povijest! Ale!
Iste godine uslijedilo je tek nekoliko pokušaja no bez prave namjere da se smjer oslobodi..Više iz radoznalosti i želje za otključavanjem tajne.


Ovog ljeta, na listi prioriteta definitivno je stajao projekt radnog imena ANTI FA! U čast palim borcima za slobodu-antifašistima, čije je djelovanje na području grada Rijeke bilo od velikog značaja za šire prostore. 
Nakon nekoliko neuspješnih odlazaka u Kanjon i raznih okolnosti koje su nepovoljno djelovale na efikasnost izvedbe, Frenki "staje na loptu" i ostavlja smjer za bolje dane. 
Mjesec i pol dana bilo je sasvim dovoljno za preusmjeravanje fokusa i pronalazak unutarnjeg mira-jer "samo" je to nedostajalo! 
Bio je ponedjeljak, 7.9.2015., jutro prije noćne smjene. Zagrijavanje u jednom smjeru i prolaz kroz ANTI FA u prvom pokušaju dana! U jednostavnosti je ljepota! 

Dok smo bili mladi,kreativni i nadobudni antijunaci...

najslađi Candy

Making off...Fiumara...najzanimljiviji 6b na svijetu <3




Antifa by Vladimir Šoić.










Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜