DVA DANA ZA TULUM


U četvrtak, petog srpnja, odlučili smo poći na Kamenjak s izgovorom da nismo jako dugo tamo penjali. Zvao sam Rokota, a on mi je odmah uzvratio s rečenicom Dan, idemo vidjeti bouldere tamo.

Negirao sam njegov zahtjev rekavši da moj mali nećak Vanja i Jelena iz RAK-a ne žele na boldere već na sportiće, uz dobar razlog: nemamo crashpad. Roko je promrmljao nešto potvrdno i popodne smo se zaputili na Kamenjak. Uz zagrijavanje i postavljanje užeta na topaka Vanji i Jeleni, odlučili smo probati smjer na kojeg smo još prije dvije godine bacili oko: JoJo 6c+, 8 metara. Ja sam Rokotu postavio ga, usput proučivši hvatove i pokrete. I Roko je krenuo, i BAM! Već je bio na topu. Opa, Miki. 6c+ flash. Slijedeći njegov primjer, spojio sam ga i ja. Odlično, smjer riješen. Zaključili smo da imamo još dosta vremena pošto smo smatrali da će nam trebati duže da ga popenjemo pa smo zachillali, dok je u međuvremenu nam se pridružio Zdele. U vodiču sam primijetio jedan 6a i jedan 6c+ na početku penjališta pa smo otišli tamo. Tončica, zanimljiv 6a s boulder ulazom, onsight. Tu je bio drugi, Eunika. Second go i riješen! Wow, bejbi! Dva 6c+a u jednom danu i prvi 6c+ i to flash od Roka. Dan za tulum.


Subota. Odjurili smo na Zijavicu, ponovo Roko, Vanja, sestrična Hana i ja. Oznojivši se do gore uz rečenice tipa ovo je zadnji put do jeseni da idemo ovdje došli smo do penjališta te pali na pod, zapuhani i mokri od znoja kao da smo bili na raftingu niz slapove Niagare. Nakon brzog zagrijavanja, bacili smo se na posao: Rokotov One Hand Show 7a i moj Sam Svoj Majstor 7a+. Prvi, put, drugi put i pauza. Sjeo sam naglas razmišljajući o gibovima uz Rokotovo potvrdno mrmljanje pošto ga je i on probao. Dotle je on ušao u One Hand Show i razrađivao sekvencu po sekvencu. Krenuo je u spajanje, ali je pao u detalju. Tough day, ali pozitivan ako se uzme u obzir da nije nikada došao do tamo u prošlim pokušajima. Uletio sam u Sam Svoj Majstor, i za nekoliko minuta ukopčao u top. Bam bam bam, prvi 7a+! Zadovoljno sam poljubio stijenu rekavši da mi se sviđa jako i spustio se. Dan za tulum, a sad na tekmu. 

Photo by Matheus Orth, Dan u Buzetu

Primjedbe

Popularni postovi