Preskoči na glavni sadržaj

SENDtember

Sendtember, najtrofejniji mjesec u penjačkim kartonima...otvorili smo s 2 penjačke manifestacije.
3-ćeg sendtembra, većina kvarnerskih i istarskih aseva i asica sudjeluje u prvom buzetskom penjačkom maratonu pod organizacijskom palicom SPK VERTICAL, u sklopu Buzet Outdoor festivala. Penjalo se u Kanjonu, Kamenim Vratima i HC-u (lol), od 8 do 18 h. Napenjali smo se, najeli i vukli konop s pro konpašima (AHA!) :D Sudjelovalo je 13 parova...mješoviti i nemješoviti ;).
U ženskoj kategoriji, najuspješnije su bile:
1. Željka Babić i Emanuela Kranjec 150 bodova
2. Marina Grandić i Dretvić

U muškoj kategoriji:
1. Sebastian Banko i Roni Nikolić 915 bodova
2. Marko Cerovac i Gržentić 515 bodova
3. Lika Lončar i Dean Mikac 470 bodova

A u mješovitim parovima:
1. Enna Peroš i Goran Matika 1435 bodova
2. Ivana Staraj i Marko Kalčić 1335 bodova
3. marina Jašić i Alen Zenzerović 780 bodova.

Drugi happening odvijao se preko 2 granice u talijanskoj (feeels like home ljetnoj) oazi...Baratru. Na jubilarmi 20-ti rođendan idemo. Čedo i Mirna su iz Pule putovali 2 ipol sata, yaSs i Mara iz Rijeke 3 sata. Turists are going home.
Na penjalištu talijanski, slovenski i hrvatski uz sve moguće dijalekte u kojima su  prisutna sva 3 navedena jezika..i dijalekti :O :). Reggae, roštilj, osvježavajući napici i easy like saturday-at-the-crag morning. Big respect to the lokals, vidimo se za 20 ;).


So, let S go sending. :)

"Stariji" imaju prednost...pa počinjemo s Pokretom otpora, ovoga puta u sastavu Igor Čorko-Deda i Demir aka Compadre.
Deda...po stoti put, kapa dolje, potegnuti iz Vž, na jedno popodne..., mi smo mice mace razmažene i takve kombinacije ne padaju nam na pamet.

Dakle, penje se u Brseču...mega popularan Shussler, Deda do vrha (still a project), Demir prvu dužinu, prekrasnoću of resistance 7c+ u koji je uletio prilikom turističkog razgledavanja s compadresima de Espana. Demir insipired...without trouble...kopča prvi štand. Huhhaaaa!!! i Nastavlja bodriti najluđeg pripadnika Pokreta otpora...koji će nam sigurno brzo doći opet.

U ljetnom Buzetu...Ronnie i Luka, pulska PRO naveza je (najvjerojatnije) zatvorila sezonu Ljetnog u Kanjonu u velikom stilu! Mladi as Ronnie stišće sige i kopča top Giant Yass, a mudri (nećemo reći stari, ali mudrost dolazi s godinama) as Luka s topa Šefke 8a viče „venga Patxi!“  (a ako sezona nije zatvorena, asevi imaju asa u rukavu!)

Roni keeping up... sending žilu je pogodio još u Pakli, so za početak mjeseca...Ne cvikaj i Mrle...isti dan, oba 7b, oba na 2 Go u sektoru imena Đoser.

Opet isti igrači, Luka i Ronnie, kreću vlakom iz daleke Pule (nije toliko daleko koliko se čini kad se voziš HŽ-om), presjedaju na bus u Borutu i nakon 2 (svjetlosne) godine dolaze do Lupoglava, gdje čeka Ivana u crvenoj jurilici. Kako su najavili kišu, sunce, oblake, buru, jugo, tornado i šta sve ne, nismo znali bi, pa smo, čekajući u redu na  jednoj od 12 otvorenih kasa za vrijeme marende i najveće gužve u Plodinama u Buzetu, odluči za Mišku. Nismo bili tamo od vremena, a imamo i neko strahopoštovanje, zbog izlizanosti valjda, ali na neki čudan način je upravo to neka njena čar, uz sve ostale čari koje pruža. Nije dugo trebalo da ju zavolimo pa smo ju posjetili nekoliko puta, a ponešto i popeli… prednost (naj)starijma – Luka Tortugu A 7b 2go, pa stari dug Hobbit 7c (Znao betu prije nego je uš'o, hvala Toster :)). Ronnie uspješno ljubuje s Matamorosom 7c (ljubav na OS, smjer na RP), a usput je ukopčao i top Hugoline 7b+. Ivana po Lukinom savjetu životinjski skače na sigu u Tortugi A (ko lastavica, makar) i kopča top, a neke druge dane penje Sreču vrtnice 7a+, Hugolinu 7b+ i Nido 7b.  U Miški su prvi puta bili i Seba i Mikac, a znate kakava je Miška na prvu, ali sviđa im se i doćiće opet. Zapravo ćemo svi doći opet jer smo čačnili još svašta nešto novo.. :)

U međuvremenu, jedna kišna subota rezervirana je za obiteljsko družnje (neki za stolom, neki pod previsom). Pajkova, yaSs, Frenki, Copadre, Čedo, Luka, Ronnie i curetki, Mara i Mirna. Odmah od ranog jutra u 14h redaljka u Črnoj burji 7b, Roni sajta, Luka i Compadre  flešaju! Megaklasik i megastrong momci! POTOM Luka fleša i Poskusni ples 7b+. kad ga hoće, ga hoće!! A Ronnie fajta u Trojanskom konju (7c+) više nego Grci, ali as osvaja! Kocka! Ostali uživaju u koncertu Mare i Mirne i puštaju nešto za povratak :)

Dečki  posjećuju i malo zaboravljeno oldschool penjalište, Nuglu, gdje Kaotiko i OrMario rješavaju Vombata 7a, a LukaM Vidoka 7b. Vidoka su koji dan kasnije kopčali i Ormario na 2Go, Kaotiko na fleŠ. aLe Kazzotti.

Dani velikog trenja namamili su nas ponovno u voljeni Baratro...sve smo precizno nastudirali...čeka se klik! Još početkom mjeseca Frenkss (IGLU ŠPORT RIJEKA) penje Zooropa 8a, za kojeg kaže da je teži od ostalih 8a-ova na penjalištu, čak i kojeg 8a+, bilo kako bilo...a King Line recommended by The Lav.
Četvrtak it izzz...yaSs i 2 doktora, Barić i Levatić. U Marsovskoj super psyched atmosferi, riječki doktor viče s topa Popa 7c+. "Konačno sam u continuumu!". yaSs i Jura će se vratiti jer su na Z!!! 

Magistar Šoić, je bio aktivan na dvije lokacije. Rođendan nećakinje slavi u Golubinjaku...pa malo prije torte i puhanja svijećica...ulet u klasik Windlifter 7b+ i top.Huhaaa. S Frenksom odlazi u Sežanu nakon stoooooooo godina, Naziskin 7b+ za njega. 

Odjavljujemo se za sada, uz zadnji pristigli njuZz u redakciju...uz damu iz Grčurinčići...Ivana Staraj de Roč, brzinski poslije trganja s Mikcem odlazi na Kamena vrata. Taman još 3 sata do mraka, dovoljno za elegantni dens kroz Hit poletje 7b 2 go. Strong bitcha!ALe!

Hasta pronto uz foto đir!

Trieste LocalS

Playground



Slovenski super strong as, Boško i Peste nera 8b+

Andrea Padoan i njegov prvi 8c, Il sicario sanguinario

Luiciano (Grande Ciano), za trening, Formica atomica 8a
Strong momci

Dubbio connection


Peste nera by FrenkSs

Compadre i Dubbio :)

Vizualizacija :)


Lav i roza sreća :)

Pirati s Marsa :)

Mara i Pablo :)



Izviđačica 

Meštar u najljepšoj od svih bura...Črna burja 7b na fleš sine :)

Još jedna...jer je super cooL

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜