Preskoči na glavni sadržaj

4-ti Bli, Riječki alpinistički klub

BLiK, RAK, 10.1.2016
Još je jedan BLiK iza nas, prvi ovo(novo)godišnji, prvi s riječke strane Učke. Možda je upravo to razlog zašto nas je bilo tako maalo jer uvjet je bio taman za BLiK – kiša s kišom, što su iskoristili Zagrepčani kako bi se zagrijali prije početka sezone BLOK-a.
U skromnom broju (samo 26 natjecatelja) okupili smo se u RAK-u, gdje nas je ugostio Kiki Todorović koji se s malim Vitom potrudio postaviti zanimljivih 20 smjerova. Naravno da smo već na uvodnom pokazivanju smjerova svi bili ludi i nervozni jer je već prvih pet najlakših smjerova izgledalo podosta zahtjevno. Kako su bili smjerovi po bojama (oznake samo za ulaz i top), zbunjivala su nas okolna hvatišta sličnih nijansi, a nismo bili oduševljeni ni Kikijevom škrtom ponudom dodatnih hvatišta :P (tu i tamo bila je neka noga žene i hobije)… ali došli smo penjati, ne želiti se, a smjerovi su bili odlični! Podijelili smo se u dvije grupe po 20 min penjanja i bome smo se napenjali, od  14ipol do 18 h!



Hobby, uvijek zanimljiva izmjena postolja: sa 14 topova, prvi je Filip Loparić, a drugi, s nekoliko pokušaja više, Nino Hrvatin, dok je LukaS treći, s 2 topa manje!

Cure…kao i kod Hobbyja, ni s njima nikad ne znaš na postolju: Ivana s 9 topova prva, Lina i Alice s 6 topova i isto pokušaja dijele drugo mjesto, Marina Jašić s  3 topa treća.


Pro. Zanimljivo je da nijedan pro s ove tekme nije bio na ni jednom Bliku ove sezone i da nijedan ovosezonski pro nije bio na ovoj tekmi. Dakle, nova (stara) lica postoljaša: mali Vito Rirocker (koji više nije tako mali) stisnuo je 20 topova i uzeo prvo mjesto. Sa 17 topova Tomislav Šproh iz SPK A muerte drugi i Mario Velčić sa 16 topova treći!




Bravo dečki, bravo cure, bravo Rirockeri :) hvala Kikiju i RAK-u na gostoprimstvu, super smjerovima, dobroj upali dan nakon ;), nagradama, iću i piću!



Vidimo se na sljedećem BLiKu, u Puli u Glas Istre, označite si 31.1. na kalendaru ;)

I naravno, hvala sponzorima što nam sve to omogućavaju!






And visual by... Toddesign

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜