Preskoči na glavni sadržaj

PROduženi vikend+

Kao i obično, kada 1.Maj pada na dan poput petka, svaki penjač dobro zna što mu je činiti-spojiti 3 dana dobre penjare! Gužva u rasporedu, sto obaveza, ali u zadnji tren ipak uspijevamo neš iskombinirati.. Sironići (čitaj Luka, Lina i File) već u petak gibaju na zagrijavanje u Mišku.. Penje se sve redom; Albanac, Rodeo, Pečenica..ma sami klasici! Dan nakon, pridružuje im se Dušić femili (Yass, Frenks i Mara) pojačani pulskom makinom Markom Kalčićem i kreće prva zajednička ultra mini ekspedicija i pohod na prevjesiće Mame svih naših luknji- Pajkovu strehu!!! Vremenska prognoza ne izgleda baš baš..no idemo sa stavom- ništa mi neće ovaj vikend pokvarit! Visoko motivirani i naočigled željni kvalitetne pumpe, dolazimo pod stijenu gdje nitko ne krije osmijeh sa lica.. KOJA BOMBA!!! Bogovi nam se smilovali i rastjerali oblake! Navalili smo na smjerove kao žedni na vrelo vode.. U tom zanosu popelo se svašta na pogled, na fleš, na rdečo piko.. A dok se mi šutamo, najmlađa ne staje.. Prvi put na ovom penjalištu, prvi put na izletu sa toliko ljudi, od uzbuđenja zaboravila hodati i samo trči i trči...(spavanje zaboravi)...


 Pada noć, a mi padamo s nogu i kupimo prnje! Via hostel Ociski raj! (Mara zaspala čim sjela u auto :D ) Jb...e..  Nismo ni sanjali da će smještaj biti tako dobar.. pun penjača i pozitivne enerđije; svi pričaju o smjerovima, pokretima, betama, čokovima koljena, pumpi, prstima, koži....šou! Kuha se pašta s tunom i OBILUJE se! Prije spavanja nekoliko partija Markove društvene igre "Totem" i smijanja do suza..Frenki je sve izgubio :).

Beee,beeee... Mislili smo da je nečija budilica.. Kad ono prava ovca pod prozorom! Ne bi vjerovali koliko si manje lud kad te probudi ovca a ne budilica..  Malčice razvaljeni, nakon par kava i doručka za šampione (jaja, panceta, marmelada, kikiriki namaz...) dolazimo k sebi i (posljednji) napuštamo hostel! Na svidenje punce i fantje! Ura je za plezat!!!

2 pive za one koji ukopčaju sidrište :)
U laganom ritmu oko podne dolazimo pod strehu i nakon kratkog ogrevka kreće rafalna paljba! Ko da nema sutra! Mara umorna od jučerašnjeg partijanja, zaspala čim smo stigli....Konačno djete!
Pridružio nam se i drugi pulski aš, tata Čedo..on je klatio po Pajkovoj dok mi nismo ni znali da postoji.aLe!!
Svatko u svom projektiću..visi se, pada, penje... naravno, do samog kraja!
Pumpa zagarantirana...po to smo i došLi.

Luka i Lina se odlučuju zagrijati kako spada i penju Štafetnu logiku i Magičnu gobu...prve 6b dužine multipitch klasika...pa na suprotnu stranu, u prevjes,...u ritam, padat  turbo napumpan. aLe! Bravo na lavovskim fajtevima...smjerovi su tu, vratit se jedan dan...i ukopčat sidrište.

Marko Suncetižarko ne skida osmjeh s lica...oči ko u škrpoća...sajta oba najljepša 7a.aaa...ikada. Z balonom do sreče i Vitez iz poljan...Tržaška smer 7b na OS , Pikapoku 7b na fleŠ...Trojanski konj 7c+ 2go.

Filetovim rječima..."najbolje penjalište ikada!", as se još nije odpumpao. Penjao je sve...ukopčao je Z balonom do sreče, Vitez iz poljan...oba 7a (jedan je flešao) i Pikapoka 7b.

yaSs...prvi dan prepumpanog bicepsa...drugi dan iz prve...Pikapoka 7b..."jedan smjer ovdje, ko 3 doma!"

Frenks..suvereno ulazi u smjer, šetnja do detalja, detalj elegantno..."do kraja penješ i treseš!"...e pa ipak nije tako. Pad ispred topaaaa... Nakon njega ulazi lokalni as Klemzi uz malo karizmatične galame i elegantan stiL.. stišće Helihopter v omaki 8b. Frenkiju otkriva 2 odmora, jedan no hand....aaaaaaaaaaaaaaaaa...doć opet i stisnut. Tako je i bilo...petak, 9.5. iz prve, laganini.aLe! Tržaška smer 7b+ OS, Try (just a little bit harder) i Dance without sleeping 7b OS

U susjednoj Miški...the wizard Pufa se nakon par godina odlučio navezati...Sonce v očeh 8a+. Ke as.
Gogo penje Urbanovu 8a.
I naravno, naša mlada dama...Jani, Mrtvaka...8b....povijesni Dan.

Kocka svima!














Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜