Preskoči na glavni sadržaj

5-ti BLik, Glas Istre

Nedjelja 1.2.2015., Pula, Glas Istre.
Pulski asevi naređuju da dođemo na vrijeme. U 16h započinje pokazivanje smjerova, ne čeka se nikoga. Najavili su finger friendly smjerove, kako samo kažu..."bit će pravi slopeRAJ!" A ima i home made nagrada, 3. mjesto je najvrijednije, pa da vidimo tko taktizira. ;)

Selfi iz 20-tog pokušaja...

Rirockeri kreću u nešto manjem broju. Girl team (Petra, Alice, yaSs, Ivana) i navijačica Daniel (a) te Cvjetići (Lina i Luka) koji staju na nezaobilaznom ručku u Pazinu, masa mama (kaže Lina da se u pazinu ne jedu broskve;)).
Bez većih poteškoća snalazimo se kroz snježne oluje, kruženja po rotorima i krož neke šume...dolazimo u Pulu. NA VRIJEME!
Na boulderu već lagana gužvica, zagrijavanje, mahanje rukama i nogama, lovom, ...tejpanje...
Domaćini ažurni: otkucava 16h, Toster kaže..."Treba početi!"...: 20 hobbita, 10-tak pro-eva, i 10-tak cura, Meštar raspoređuje u 20 grupe po 20 minuta penjanja, a Marko, službenim tonom, kreće u pokazivanje smjerova! Asovska organizacija. :D

Zima, bolesti, ozljede, ispiti...svaka kategorija u nešto izmijenjenom sastavu:

Pro dečki: Dok Frenky ostaje raditi, učiti...malo rasteže gumu, jača biceps i lopatice za proljeće, iz Slovenije nam stiže as Klemen Bečan koji naravno, u 15 minuta osvaja prvo mjesto. Prate ga srebrni Pufa te brončani Marko Suncetižarko...autor popularne najbolje nagrade, koju skroz ferplejevski  prepušta 4-tom Goranu Matiki.

Pro cure: dok Ivana iz publike znojnih dlanova prati uspone i padove nabrijanih Blikovica...yaSs stišće 10 topova i standardno, 1. mjesto. S dva topa manje, druga Martica pazinjanka. Lina s također 8 topova i kojim pokušajem više, fajta do zadnje minute, ostaje bez pive, ali s broncom i letvicom u ruci na postolju. Naš mali-veliki tigar, Alice, s također 8 topova 4. :D aLe!! Petra izviđačica trgačica 5-ta. Potpuna dominacija by Rirock! girL team. :D aLe cure!

Hobbiti s uvijek najzanimljivijim izmjenama na postoljima: kako kod Dušića sve ostaje u familiji, tako prvo mjesto osvaja Dušić Jr, mali Robi ;), a s istim brojem topova i pokušaja, prvo mjesto osvaja i lokalni as Luka Meštrović (koji šuška se ne želi popenjati 8a kako bi i dalje dominirao Hobby klasom. E Luka, Luka!). Treće mjesto uzima naš as Luka Sironić! (taktički osvaja letvicu da si Lina i on mogu doma napravit campus). Daniel još ne zna rezultat, ali ima taktiku..kao u šali:"još da se 6, 7 ljudi ozljedi, pa ću i ja među prva3!". As je odmah povukao rečeno. Naš Filip lepoglavčanin, jedan od favorita za prvo mjesto, zbog ozljede prsta ostaje doma. Izostaje i Tino Bertoša Div...Brz oporavak svima. Što prije na stijenu.

Ja (Ivana, blagajna, fotić, sat, glavni sudac, navijačica, autor teksta), onako objektivno tvrdim da je ovo bio najgori Blik ikad, da su smjerovi bili bez veze, skoroz nepenjivi, sve neka izvtanja, sloperi, kajlanje peta, čokiranje koljena, puštanje nogu, vraćanje nogu...i tako stalno.Ali tko još vjeruje ozlijeđenoj penjačici koja sa štakama i nogom u gipsu sjedi na kauču, pa malo stoji i gleda svih kako penju?!
Za kraj sam još do doma (a put je potrajao jer smo naravno opet zalutali-par puta, snijeg je padao još više, izgubili smo karticu za Y, tankali smo u snijegom zatrpanom Pazinu, bili smo i gladni, a Ralica ispred nas, nije mogla sporije...) morala slušati oduševljene suputnike rirockere! koji su se  nadglasavali oko smjerova, uspoređivali bete...i da, kao i uvijek bio je to još jedan, najbolji bLik do sada!

Hvala veselim domaćinima na odličnoj atmosferi, smjerovima, nagradama, druženju i naravno, organizaciji. Hvala i sponzorima jer nas prate i daju nam onaj extra gušt. :)



Vidimo se na slijedećem Bliku u Rovinju, 22.2.2015., do tada...TRAIN HARD, CLIMB HARDER! style! :D
aLe!!

Par slika iz moje sjedeće, stajaće pozicije sa štakom...:D















Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜