Preskoči na glavni sadržaj

Promjenjivo...

Pune baterije, spitovi u torbi, žemar, gri, bat, ključ...sve spremno za rođenje novih projekata...ali taman kad se Marko Vic, Zupančić i moja malenkost (Frenky) spakirali i krenuli, nebo je ipak popustilo i na nas se slio pravi riječi pljusak. Dok kiŠa pada, mi na suhom, da se ne bi rastopili. Tada odlučujem da zapalimo u Kompanj, jer tamo vječno Sunce sjaaaaaaa.

Hiltica je ipak tu jer ideja nikada dosta..
But first things first. penjanje naravno. Projekt čeka...samo jedan gib...ajmo!!Zagrijavanje...1. pokušaj...opet pad na vrhu...na smjeru koji je originalno zamišljen kao samostalna linija sa jednim sidrištem, onim na vrhu stijene, na 30 m. Riječ je o smjeru Gayline, koji smo "greškom", iz neznanja, svi penjali do pol, odnosno do sidrišta susjednog Truffelschwein. zapravo se smjer dalje nastavlja do vrha. U dogovoru s autorom smjera, simpatičnim austrijancem koji je boravio u Kompanju prošli tjedan, odlučili smo da  službeno i ostane smjer sa dvije dužine. Prva, već godinama poznata linija ocjene 7c, a druga...prvi put popeta ove subote, kada se sve slaže na svoje mjesto, kada pumpa ne presuđuje u posljednjem detalju...
Iako je mogao pasti u drugom pokušaju, šesti se pokazao kao pravi...
Iskopano u arhivi...Frenky 2009...u što se tada zabunom smatralo smjerom Gayline...
Nakon prvih impresija, razmišljanja o 8a+ ocjeni, slijedi trenutak spoznaje!!! i zaokruživanje na b!! Nadam se da nisam puno pogriješio, a ako jesam, volio bi to što prije saznati :)!

Kako ne bismo "izgubili" projekte samo tako, Hiltica u ruke i nova varijanta je tu! Također u razgovoru sa simpatičnim austrijancem, autorom smjera, kojem nikako zapamtit ime ( a nije Leo ), zaključili smo da se prva dužina usmjeri prema lijevo i nastavi do vrha kroz liniju kojoj je već dao koji spit. Ja dodajem još 4 spita, spajam liniju, nova poslastica na redu!

Istog tog dana, dok u Rijeci pljušti za popizz...u Kompanju penju i ostali lokalci; Gogo, Enna, Maila i Fićo...
Gogo po prvi puta rješava prvu dužinu Gaylinea, što i ne bi čudilo za penjača njegovog ranga, da detalj nije toliko dug gib da nema ???? šanse napravit ga. Ima, ima...uvijek postoji nešto između...to nešto Gogo stišće bez beda i prolazi. Venga!!! Isti smjer penje i Fićo, a ni cure ne zaostaju!
Enna penje Truffelschwein 7a, a Mailita de la Roca, naša "mala" puležanka Powder war 7c...aleee aleeee svaki ti D
Vrlo dobro!

Gianfranco

Maila na Kalymnosu...arhiva 2011.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜