Preskoči na glavni sadržaj

Ljetni rirockerSki đir

NjuZZz???...krenemo...bacimo se u more...odemo na penju, koji festivalčić, i radi se...svašta se popne...vijesti se gomilaju, jedva hvatamo tko?gdje?što?...pa nas ubije fjaka...pa opet sjedni u auto, malo na penju...i evo nas na kraju kolovoza...oOOoo...Sh**!...dolazi trenje...kakva mi je forma??...skraćuju se dani. UgL., bit će ovo jedan poduži tekst, a opet osvrt u kratkim crtama pa...tko ima volje...tu smo...aLe!

Lokacije: Limski, Buzet, Golubinjak, Krk, Paklenica, Brseč, Bohinjska bela, Kupljenik, Baratro, Sežana, Austrija...valjda je to...to :)

Preskačemo 6-ti, ne želimo se sjećati preobrazbe u kišnu glistu...tu i tamo koja penja u mokro...so 7. mjesec it izzz. Dan je do 21.. rašrtkani po smjerovima koje sanjamo cijeli zimu...penjemo radnim i neradnim...u svim kombinacijama bez kronološkog slijeda.

Befana ilitiga Ljetni sektor

Istarski aši tradicionalno prvi okupiraju projekte u ljubljenoj Befani. Roni otvara sezonu..i u istom danu densa kroz dva klasika buzetskog kanjona, Favorit i Frenky goes to Hollywood...oba 7c...kaže: "Poklopilo se!"...tko može i zna ;). Huhaaa. Tako se to radi maki!!
Ivana...also in the mood, čim je finio fax..."Frenky na putu za Hollywood" i za asicu iz Grgurinčići. Marko Suncetizarko, svoju top formu iskazuje u još jednom "ljetnom hitu", tkz. Lap dance 8b! Kockaa!!!
Yass napokon prelazi Učku i grabi priliku za Befanu, ...prvo pada top klasik svojeg ranga, legendarna Fiumanka 7b! TotaLni gušt i sreća..."Hvala Čedo na posveti...isplatilo se čekati pravi trenutak i uživati u svakom gibu. Najljepši u sektoru!" Smjer kojeg je morala popesti ;) Logičan slijed bio je ulazak u Favorit, kojeg nakon par izleta rješava u velikom "light and strong" stilu. ALe!
Za Ronija i Luku Meštra na red je došao intriganti i prevrtljivi Neox.. Trebao je to biti prvi 8a i za Roninja..prolazi detalj suvereno, iznenađuje samog sebe, trese na tramvajcu i gleda prema drugoj polovici smjera.. čuo je da nije teško, gore se ne pada..ostavlja nas bez daha...par grama uzbuđenja viška, nekoliko pogrešaka i as na trenutak zaboravlja da nije ptica te leeetiii zrakom..jao Radovane.. a onda pakung i via Paklenica.. dva tjedna radno-penjačkog života..i Demir se lako spakirao i čistih računa odlazi u Barić univerzum, Neoxa je stisnuo taman koji dan prije.StronG momci!
(U međuvremenu, inspirani Luka Meštar prolazi Neox kao plitak potok i time rješava svoju dugotrajnu bitku! maestralni report smo pročitali Svi...više puta)

Paklenica.

Volontiranje u Pakli, 4 sata rada dnevno...san svakog motiviranog  penjača. Pun adrenalina, Roni se brzo prilagođava uvjetima u Pakli i za početak rješava zahtjevnog Balkanca 7c+!!! Na domaćem terenu, Compadre Barić vodi Ronija kroz kanjon i uletavaju u nekoliko klasika.. zakačili se na Aglaiu.. vidjeli da to i nije tako teško (bar za njih) te mu odlučili dati ljubav.. No kako to već ljeti biva, Paklenica im ne uzvraća te u teškim uvjetima na trenutak uzimaju predah.. Demir giba za Ri sa bandom španjola, u veličanstveni Brseč, dok Roni mora ostat šljakat.. i tada se dogodilo.. bura je zapuhala i trenje se ostvarilo! Ne oklijevajući ni sekunde, Roni trkom giba na projecto.. sve je sjelo, poklopilo se, stislo se, moglo se! Preskočio je Neoxa i popeo Aglaiu čime upisuje svoju prvu osmicu!!! Venga bitcho! Bacaš nas u trans.



Portafortuna.

Vratila nam se Mailita i nadamo se da je for good. Dogovoramo (ja-yaSs i ona-CroDaila) izlet od 2 dana. Stigle smo se kupati, dobiti boju, piti puno kave ;) i svašta popeti. Girly relaxing mode oN,...skroz laganim tempom uz čakulicu...ne obraćamo pažnju na pretrpanu cestu...no na parkingu mijenjamo mood, dlanovi svrbe...psyche building up...i po najvećem Suncu idemo u brdo...po kamenjaru, uz pokoji skok i vrisak jer šuška svašta nešto i ne vidimo što je (iboljedanevidimo)...Ispijamo skoro svu dnevnu zalihu vode i krećemo. U sajt/fleš maniri,penjemo sve 6c-ove, zaljubljujemo se u Joke about summer...i škicamo dalje...yaSs je okitila pojas i bira Trlica in sinica 7b...prvi 7b na pogled. Šta stvarno??!! "Bravo Maki...aj sad ovaj do"...kaže Maila...Knjiga o bambusu 7b+ it izzz...prolazim prvi detalj...zaj***** u drugom...sutra, pecka me kožica ;). Apartmanček...večera...opet čakula i nesvijest. Sutra smo pametnije, još duže pijemo kavu...imamo više vode i šeširiće. Postavljamo smjerove simpatičnim austrijancima, Mailita penje sve preostale 6c ove na penjalištu...ja u Knjigu o bambusu...kao da ga nisam ni probala...totalni fail i klasična Božić šiza...Konzultacije s asicom Kmoch koja je popela cijelo penjalište...mali chill i kopčam. Hvata nas noć...još laganijim tempom doma, kolona na mostu...još više čakule i gud najt!

Brseč.

Momci su imali spontani susret na slanom penjalištu crvene boje...i zaključili da im je baš fino i da bi češće mogli bez žena na penjalište. Alllaaaa zaključka...i nama je zabavno kada smo same :P. Redaljka zato na klassiku penjališta...Schussler 7c+... Marko Suntetižarko 2Go, ORmario i Šoić red point, Frenks pada u gornjoj dužini, a Meštar bi ipak rađe Mathildu 7a na pogled. Peškirana.

Bled.

Na Bledu se penje na 2 penjališta. Ha! Čim se žena dogovorila s Mailom, ja(Frenki) sam se dogovorio sa Šoićem. Milo za drago, čist račun duuuuuuga ljubav. Šoić partner dolazi s hrpom konzervi...ja ipak uzimam i kuhalo koje Šoić prisvaja i radi na masi nas obojice. Čovjek se došao dobro najesti, naspavati, odmoriti od kompa..i penje sve što penjem i ja. U ništa nije ušao 2 puta...sajt mu nije najača strana, pa radi na tome... Ne kopča niš značajno ali bere kilometre i iskustvo! Ja se trudim; Topla solza na njenom licu 7b+ OS B.Bela, Slepec 7b+, Bohemian rapsody 7b+ 2GO, (uletavam mislieći da je 7a...not...too much za prvi smjer) i Življenje 7c+ 2Go iz Kupljenika.
Mjesec kasnije na isti destinaciju stiži u Mailita i Zaha. Što je on sve popeo...znamo da je kroz sve sve do 7a...Mailita gradi formu i kopča 5tra 7a, Jive i Bicycle race...oba 7a+. Kocka!

Golubinjak.

Report iz Golubinjaka očekujemo uskoro. Magistar (Šoić) okončao je borbu s Titanom...jučer je stisnuo svoj drugi 8a  najpopularniji 8a u rajonu...Rock n rollu...smjer koje svako riječko muško jednostavno mora imati :D! Bodrili su ga i kopčali svoje projekte: lovranci...koji su guštali u mega klasiku Windlifter 7b+, Ivana i Marko: za nju-Bokassa 7b 2go i Volga 7a+ 2go, za njega-Windlifter OS 7b+, Damir Mujkanović (moramo ti smisliti nadimak :P nije poslao report) i najbolji šogor na svijetu.

Baratro.

Prošlo smo ljeto preskočili...pa smo se valjda zato tako i zakačili. Ljubav je u Baratru. Sve nam je teško, pokušaje rasipamo kapom i šakom i voooooooooooolimo svaki šamar! Barem što se Dušića tiče...drugi par...Ivana i Marko se konektiraju odmah, Violenza carnale 8a i Formica atomica 8a...oba 2Go, dok Ivana iz druge stišće L asino ai getttoni 7b+ koji je čačnula prije 2 sezone. Pazinski as Goran Matika...također konektiran, passa sulla Supercannu 8b+...iliti Il ritorno di Placcoman (spesso...smjerovi u Baratru imaju 2 imena). Na omiljeno igralište dovodimo i Compadrea koji zaključuje da je pumpa u Baratru zafrknuta, voli i kopča Dubbio finale 7a+ i L asino ai gettoni 7b+. Prvi put su tu i lovranci...ORMario prvo leti par puta s topa za foru...pa kopča jedan od ljepših u rangu...Joshua tree 7c+.
Frenki ima švašta nešto naprojektirano...i kako to obično biva, dovoljan je jedan da se i ostali zaredaju...pa...Violento dubbio 8b, kombinacija 3 8a-a za kraj dana Placcoman violento come un dubbio finale 8a+, Baratroneta 8a+ i Zooropa 8a (za kojeg kaže da mu je teži od većine 8a+ na penjalištu). Imali smo i priliku uživati u lakoći penjanja by Klemen Kejžar koji fleša Supercannu 8b+, kao da je 6b. Respect!! Družili smo se i s obitelji Pevec kojima je također bio prvi put...Giovanni sajta Dubbio finnale 7a+ i stišće King kong 7c+..(škužaj Giovanni u redakciji nismo sigurni je l to bio sajt ili fleš). Vidimo se opet.

Sežana.

U Sežani je ove godine aktivnija Pula + Grgurinčići. Ivana u prvoj posjeti rješava lanjski dug...Naziskin 7b+ za makinu, dok momak joj kopča megaklasik u rangu Sex and candy 8a+...još ga krasi osmijeh od uha do uha! Meštar se časti Jizz in my pants 7a i boulder poslasticom Roam 7b+. Pred kraj Agosta, Sežaanu su posjetili Lovranci i Frenkss...( legendarni post by Turbo lokals ). Kaotiko također kopča svoj dug...Naziskin  uz prethodni obavezan let u abyss naglavačke...Frenksss zadovoljno počinje s čakanjem smjerova do vrha.


Austrija.

Prošle smo godine posjetili jedan austrijski secret spot...pa smo se ovo ljeto odlučili za drugi...bliži ;) Finalmente, nešto potpuno drugačije. Goltscach, konglomerat na koji se stiže preko potočića, kukuruznog polja, ima pogled na veeeliku Dravu i nema niti jednog papirića, čika, bandaže and so on (ni u bilo kojoj fazi raspadanja). Plan je bio penjati 3 dana. Stižemo pod stijenu...prizor nam oduzima dah...Let S go climbing. Blocar o morir stil paše samo Frenkiju :P. yAss ulazi u sve...a kopča samo 6c i 7a iz 4-te. Ostalo će morati pričekati veću bicu jer teško da će se izdužiti...a Frenks: Milena 7b+, Nit undumm 7b+, K5 7a OS, Spongebob 7c flash (taman na izlazu iz detalja, simpatičan lokalac u najboljoj namjeri..."Come on...jugg next to the bolt...tako da...OS blown away :) ) i Duft de frauen 8a 2Go.

Kiša nas kao i prošle godine vraća nazad preko sedla...Pajkova? Sežana?..putem srećemo Uršu i Boštjana, u Baratru je ekipa...so Baratro it is. (tada Frenkss stišće Batronetu ;))

Negdje in between priključuje se i Candy. Ona i njen Marko odlaze na vikend u Dolomite i penju multiptch, a oko Rijeke se gibaju po Veloj Peši i Kamenjaku. S Ivanom prelazi Učku...zaustavljaju se na parkingu od Kamenih vrata, zaključuju da je ipak pretoplo i nastavljaju prema Limskom. Petra penje sve laganice, a Ivana inspired, na 2Go klasik sektora, Crvena tišina 7b.

Sezona još traje, najavili su suh Rujan...nadamo se da će se ukopčati još koji ljetni projekt! Adio ljeto. Spremni smo za veeeeliko trenje! :D

i još koja tisućica riječi uz Summer foto kolaŽ...i totaLni random :*























































Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜