Preskoči na glavni sadržaj

PH SPLIT Lead report

Prošle je subote 09.11.2013.g. u sunčanom Splitu održano zadnje ovogodišnje natjecanje za Prvenstvo Hrvatske i to u težinskom penjanju za sve uzrastne kategorije. Natjecanje​ u organizaciji PK Split, SPK Marulianus i SPK CAF održavalo se na umjetnoj stijeni u sklopu sportske dvorane ​OŠ Visoka.


Natjecanje otvaraju najmlađi tj. cicibanke koje su imale po jedan kvalifikacijski smjer, finale i superfinale sa štopanjem vremena. Naša mala Rirockerica Lucija Brkić dobila je startni broj 1 te je sve smjerove penjala nastupivši kao prva i u svima došla do topa. Superfinalni smjer je bio teži od ostala dva (trebalo je dosta kreativnosti i iskustva za ispenjati ga) te ga jedine do topa hvataju Lara Kmoch (Pulfer) i naša Lucija koja ga brzinski svladava za 01:58 sek. što je bilo za cca 40-tak sek. brže i time postaje prvak u svojoj kategoriji! Ovim prvenstvom Lucija je završila 2013.g. kao trostruka prvakinja države i to u boulderu, brzinskom i težinskom penjanju!!! Svaka čast! Živila nam Luce!

U kategoriji kadetkinja dobro se zagrijala Alice Zenko koja je stisnula zube i dobro se pofajtala sa ljutom konkurencijom te pokazala da može jako puno osvojivši drugo mjesto kojeg dijeli sa Kajom Javorić (Pulfer). Bravo Alice!!! Kod tebe se vidi veliki napredak, samo hrabro naprijed, tiha voda brige dere...

U kategoriji juniora Vito Mužević se srčano bori te sva tri smjera penje do topa poput kolege Borne Čujića (Pulfer). U zadnjem superfinalnom smjeru Vito je dao sve od sebe te je protutnjao kroz smjer poput rakete što ga lansira do Prvaka Hrvatske u težinskom za 2013.g. Ideššš Vito!!!
Vito se također natjecao i u seniorskoj kategoriji gdje smo također očekivali puno no imao je peh pri ulazu u drugi smjer koji je bio "kamin" kada se okliznuo te više nije mogao nastaviti natjecanje što ga je spustilo na četvrto mjesto.
Na kraju natjecateljske sezone 2013 što reći nego čestitati našim natjecateljima Luciji, Alice i Viti te treneru Frenkiju na postignutim rezultatima koji su plod naporne vježbe i ljubavi prema penjanju.

tata Marko Brkić
Slavlje u rirocku :)

trostruka :)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜