Preskoči na glavni sadržaj

Žetva male Rirockerice Lucije u Petzen-u


Dan prije polaska na tekmu dajem auto na pranje te tom prilikom zbog neopreznosti dosta gadno oštećujem lijevu stražnju gumu. Dogovaram za sutra rano ujutro prije puta posjet vulkanizeru. Sutradan ujutro prednja desna guma na autu je potpuno ispuštena...hm..mislim si ..samo se smiri...sve će biti u redu...zovi vulkanizera, sredi gumu, ukrcaj stvari, malo brže vozi i stići ćemo na vrijeme kako bi se Lucija mogla prijaviti na jedno od najjačih sportsko penjačkih natjecanja za mlade PETZEN Climbing Trophy 2013. koje se održava u malom austrijskom mjestu Sankt Michael nedaleko Bleiburga.
Stižemo u petak oko 14:30 u kamp Pirkdorfer See, iznad kojeg se uzdiže planina Petzen sa vrhovima iznad 2000m, te odmah podižemo dva šatora i stvaramo malu bazu jer vrijeme je promjenljivo i kiša može pasti svaki čas. Nakon prijave za kategoriju U10 i ručka kratki odmor te odlazak na natjecanje u speedu u 19:00 sati.
U Lucijinoj kategoriji U10 female natjecalo se 20 djevojčica (3 Bugarke, 2 Hrvatice, 12 Austrijanki, 1 Slovenka, 1 Rumunjka te 1 Njemica, dvije Čehinje su se odjavile)
Za speed su postavljena dva različita smjera te natjecatelji po redu penju prvo jedan pa drugi smjer, te zbrojeno najbržih četiri odlazi u finale. Obzirom da je Lucija dobila startni broj 101 nastupa prva u svojoj kategoriji te penje prvi smjer sama. Drugi smjer penje nešto brže jer je ušla u mot a i slijedeća natjecateljica paralelno penje prvi smjer pored nje što Luciji daje snage da bude još brža te zbrojeno zauzima treće mjesto i odlazak u finale.
Slijedeći dan u subotu u 08:00 sati započelo je natjecanje u boulderu. Postavljeno je 8 problema (2 ploče, 2 blaga prevjesa, 2 strmija prevjesa te 2 stropa). Penju muški i ženski zajedno 90 minuta te je za svaki smjer dato max. 5 pokušaja. Lucija nakon dobrog zagrijavanja izabire par «lakših» problema te onda napada one teže, te u 70-desetak minuta svih 8 problema iz prvog pokušaja hvata top (to je uspjela još jedino Bugarka) te ulazi u 4 najbolje koje odlaze u finale. Nakon ručka i kratkog odmora odlazimo u 16:30 po kiši na finale u boulderu. Postavljena su četiri problema (2 kose ploče i 2 stropa) koje svaka pozvana iz izolacije penje onsight te po problemu ima 3 minute i 3 pokušaja. Lucija se žestoko bori te se plasira na 3. mjesto u boulderu...no nema odmora jer taj isti dan Luciju još čeka finale u speedu koje započinje u 19:00 sati. Postavljena su ona ista dva smjera. Lucija se natječe u polufinalu sa drugo plasiranom Rumunjkom iz kvalifikacija te pokazuje da sada kada penju paralelno je puno brža ( za cca 2 sek. po smjeru) što je dovodi do finala sa brzom Bugarkom. Lucija je prvi smjer bila sporija za 3,5 sek dok je drugi bila sporija za samo 1,5 sek, sve u svemu prezadovoljna Lucija se penje na postolje za osvojeno 2. mjestom u speedu.
Inače po statistici za speed za sve kategorije u Petzen-u za 2013.g. Lucija ima najbržu startnu reakciju od 0,001284 sek.!!!
Nedjeljno jutro bilo je rezervirano za natjecanje u leadu. Dva kvalifikacijska smjera ocjena 6a je do topa uz Luciju popelo još samo 6 djevojčica. Prije finala na brzinu spremamo šatore i stvari u auto, odlazimo na ručak i kratki odmor.
Finalni lead smjer je ustvari bio kvalifikacijski smjer za kategoriju U12 ocjene 6c. Smjer je bio ravna ploča i brid od cca 7m zatim strop od skoro 2m te opet ravna ploča od 1m (samo za usporedbu u kat. U12 od 29 djevojčica samo je njih 5 došlo do topa). Lucija je od ukupno 27 opremaka došla u lavovskoj borbi do 23. koji je ujedno bio zadnji na stropu čime se plasirala na 3. mjesto u leadu koje dijeli još sa dvije natjecateljice.
U 16.00 sati bilo je proglašenje pobjednika pojedinačno i ukupno. Lucija se četiri puta penjala na postolje: za sve tri discipline pojedinačno te za osvojeni Pehar za 2. mjesto ukupno kojeg dijeli sa velikogoričankom Larom Kmoch.
Lucija ovime postaje najmlađa hrvatica (ima samo 8 i pol godina) koja je na ovom natjecanju u kategoriji U10 osvojila medalju i k tome tri za svaku disciplinu te Pehar!
I na kraju nakon suza radosnica, smjeha i veselja Lucija nije mogla ljepše okruniti svoje naporne treninge a odličja su ujedno i pohvale i zahvala Lucijinom treneru Frenkiju ''vatrenom dečku'' na treningu, razumijevanju, podršci i na...svemu!!!           





                    











Dodaj naslov


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tekal san za njin celo leto

By Dan Kulišić a.k.a Danny Boi Ne sjećam se točno kada sam prvi put probao Giant S. Pred možda godinu, dve. Meriou i ja smo bili na Zijavici i on mi je rekao: „Provaj ga, ča gibi moreš storit!“. Nevoljko sam na top probao smjer i ostao zabezeknut: prvo, koliko je zapravo težak smjer i drugo, kako li je samo divan. Gibovi, hvatovi, koljena, pete, namještanje tijela, sve to je bilo poput perfekcije. Ples na vertikalnom podiju. Od početka do kraja pustolovina, od prvog hvata do zadnje šalice avantura. Sjećam se kako sam sebi rekao: „J---š mi pokojnu pranonu Maricu babicu ako se neću potrudit da ga ispenjem.“ To mi je postao cilj. Uslijedili su razni neuspjeli pokušaji kroz godinu. Pa nisam u formi, pa imam 3 kile viška, pa je vlažno, ili nisam mentalno jak, ili je neki ribar iz Vijetnama krivo spekao krumpir i nanio mi nesreću, ili neki xy razlog. Opravdanja. Sve sama opravdanja. Počele su frustracije i bio sam tako blizu. Ali eto, uvijek je postojalo eko opravdanje. Išao sam s Casperom g

Kanjon Rječine

Foto priča...jer slika govori tisuću riječi... Kako nam je bilo...teško je "zgurati" u post...uživajate u ovih par fotografija by magistar Šoić...i naravno, dođite nam opet!!!:) Nedjelja 29.06.2014. VELIKO Hvala Rovinježima!!Svaka čast Toniju, Nereu i Ganniu!Odlični ste...za one koji misle da je Rovinj daleeeeeeeeeeeko... :) Oni su tu... Pazinjani naravno :) uvijek su tu! Karavana je mogla krenuti... Coci svuda :) Ljepotan :) Neka "stara" i nova lica...aLe!! Nice to see you to!Family Pinterić Frenki u ulozi domaćina...obavezna "turistička" tura kroz sve bouldere, postojeće...buduće...te smjerove na konop... Nikada toliko crasheva u Kanjonu...PONOVILO SE :) Preko brane u gornje sektore... Neki su mislili odmarati... Bouldering može početi... dok je fotograf Šoić i hladu...ostatak čačka po atraktivnom FLASH ODRONU 7A  Curke su također...još u hladu...još malo.

Rirockerski Pozdrav Ljetu

I Nismo očekivali ovako naprasit kraj...i faliti će Lakoća kruzanja kroz duuugiii dan, i fjaka, i cvrčci...i žega...i pretjerivanje u aLo pomaLo mood-u.  AL bit će Uvjet, valjda, kada nas netko od gore prestane zaljevati. Hvala ti Ljeto 💜